2011. március 5., szombat

HR sinen Szeredában...avagy szubjektiv jegyzőkönyv a HR szekcióban elhangzott előadásokról

Pataki Csilla: Élethosszig tartó tanulás
by Szőcs Lehel
16:13 - Gyakorlatot végzünk...mi lesz velünk 2021 március 5. amit papirra kell vetni oly módon, hogy amit leirunk az specifikus, mérhető, megvalósítható, realista, határidőhöz kötött, kihivást jelentő, pozitivan jelenben megfogalmazott.
16:21 - Ahhoz, hogy a személyes fejlődési pályát tudjunk szerkeszteni, meg kell határozni a célt.
Breaking News
16:34 - Carmen Peter skype kapcsolatot létesít a HR szekcióval, és megkezdi előadását az EPSO-vizsgával kapcsolatosan. Az EPSO vizsga korrekt és őszinte, több szintü interijusorozat ami arra hivatott hogy az EU adminisztrativ szektorában  dolgozókat kiválassza.
16:39 - Eszembe jutott ez a kis nóta, "Aki dudás akar lenni, pokolba kell annak menni." A nyelveket tekintve az előadó szerint a jó az, ha "you have whatever mother tongue plus english and french", s franciául akkortanul meg az ember ha "gets a french girlfriend".
16:47 - Az előadó bemutatta a tesztek sokaságát amit nem sorolunk itt fel mert megtalálható az  EPSO oldalon is, de annyit mondhatok, hogy azok után kvázi el lehet menni űrrepülőpilótának.
Breaking News vége
16:58 -  Pataki Csilla visszaveszi a szót, és bemutatja miről tart előadást. az oktatás nem egyenlő a tanulással.
17:00 - A tanulás 2 alapfeltétele, hogy megértettem és bármikor elő tudom venni a kis rekeszből. Ehhez az életen át tartó tanulás esetén még hozzájön az is, hogy önkéntes, és nem szülői vagy bármilyen más külső nyomásra történik.
17:08 - Mik a sikerhez szükséges kompetenciák...fontos a kitekintés a kapcsolódó területekre...kommunkáció, networking, időgazdálkodás, prezentációs technikák, együttműködés, kreativitás még a könyvelőknek is...személyiségfejlesztés.
17:12 - Újabb téma az atitűd és a gondolkodásmód fontossága...lehet hogy nem a konferenci fő nyeesége amit az előadók elmondanak, hanem az hogy kiket ismerünk meg.
17:14 - Rengeteg kifogást találnak az emberek arra, hogy miért nemtanulnak, amelyek legtöbbje hamis.
17:22 - Ha személyes fejlődési tervet készítünk akkor, célokat határozunk meg, meghatározzuk a szükséges kompetenciákat, prioritásokat határozunk meg, feltérképezzük a fejlesztési lehetőségeket, módszereket erőforrásokat határozunk meg.

Gáti Csilla-Ildikó: Fiatalok hatékony munkaerőpiac magatartásformája
by Szőcs Lehel
17:30 - Csilla a HR-asztal másik oldaláról mutatta meg, hogy mivel találkoznak azok akik munkavállalókat keresnek. Bemutatta mik a tipikus hibái a hazai oktatási rendszernek, miként lehet ezeket egyéni stratégiákkal kiküszöbölni, valamint mik azok amikre figyelni kell ha munkát keresünk, CV-t írunk vagy megjelenünk egy interjún. Az alábbiakban a prezentációját láthatjátok.  




.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése