2011. március 5., szombat

EFIKOT - Vállalkozás szekció

16:04 - Házigazdánk, a szekció moderátora- Szilveszter Norbert köszönti a résztvevőket. Pontos kezdés, felvezeti az első előadót:
Nagy-Imecs Péter


16:05 - Goodwill - cégbemutató
16:10 - Egyesek nagyon szkeptikusak a pályázatokkal kapcsolatosan, masok meg azt hiszik, hogy pofonegyszerű a pályázás, viszont az igazság középen van.
16:14 - A pénzeket nem országoknak, hanem régioknak adják. A kritérium: GDP/fő.
16:20 - ÁFA és a banki kamatok nem elszámolható költségek.
16:23 - A pályázat megnyerése, csak egy első lépés. Az utógondozás egy nagyon fontos szakasza a pályázásnak. A nyertes pályázatot el is kell tudni számolni.
16:25 - pornográfiára és olajipari vállalkozásra nem lehet pályázni
16:26 - következnek a konkrét pályázási lehetőségek
16:27 - A SRL-D pályázatokról még nem maradtunk le. 4 alkalmazottig nem kell fizetni adót. Ha a cég lead egy üzleti tervet aminek keretén belül 2 embert alkalmaz, akkor jogosult egy 10.000 EUR támogatásra.
16:36 - A pályázás hátrányai: idő-befektetés késleltetése, Költség-sükséges erőforrások.
Előnyök: a legolcsóbb tőke, versenyelőnyhöz jut a cég.
16:39 - Jöhetnek a kérdések
- SRL-D-t csak olyan vállalkozók alapíthatnak, akiknek nem volt még vállalkozásuk.
- Van-e olyan cég aki csak sikerdíj fejében ír pályázatokat? Válasz vanogatnak, de egyre kevesebb, mert nem ez a járható út a pályázatíró cégek részére.
- A SRL-D kiírás valószínűleg 2-3 hónapig nyitott lesz, tehát hajrá.
16:49 - Vastaps

View more presentations from
16:50 - Ilyés Szabolcs: Kisvállalkozás és multi között - avagy át kell-e bújni a szivárvány alatt?
16:51 - Ilyés Szabolcs CV-je kulcsszavakban: KMDSz, ERGO, Tusványos, Madarasi Menedékház, RegioConsult, PNO
16:57- Az előadás arról fog szólni, hogy hogyan lett a RegioConsult-ból PNO, egy kis erdélyi cégből egy nagy multinacionális cég része.
17:00 - 2006-ban kezdett udvarolni a PNO, 2008-ban eladták a RegioConsult-ot és hirtelen kiderült, hogy egy multinacionális környezetben kell működni
17:02 - Az erdélyi magyar vállalkozói kultúra nagyon hiányos. Az itteni vállalkozók nem tudnak delegálni, mindent maguk akarnak megoldani. Ez a fiatal korosztály esélye, legyünk pozitívak. Jó időben jó helyen vagyunk. Egy másik esélye a mi korosztályunknak az, hogy viszonylag keveset veszíthetünk.
17:08 - a 90-es évek zavaros "privatizációs" vállalkozóinak jelentős része még mindig meghatározó szereppel bír a piacon, de egyre inkább feltörőben van egy másik típusú vállalkozói modell. Jó példák: Domo, Gecad, Energobit, Infopress stb...)
17:12 - Helyi jellegzetességként az itthoni nagy cégek világszintű szemlélettel kicsiknek számítanak. Ezért nincsenek (vagy nagyon kevesen vannak) olyan romániai menedzserek akik csúcsszinten tudnának vezetni egy nagy vállalatot.
17:14 - Jó ötlettel, épkézláb szervezéssel lehet finanszírozást találni a piacon. A helyi jellegzetességekből kifolyólag van esélye Dávidnak Góliáttal szemben.
17:17 - Kérdések
100%-ban eladtátok a céget? - Igen, és most visszavásároltuk. Franchise rendszerben tovább együttműködünk a PNO-val.
17:19 - Szűnni nem akaró taps.

View more presentations from
17:21 - Sajnos a harmadik előadó utolsó percben visszamondta az előadást... Mindenkit szeretettel várunk a díszvacsorára.
A közönség
by Szőcs Lehel

17:22 - Még nagyobb taps...
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése