2010. május 14., péntek

Vállalatok életciklusai

Ez a címe egy könyvnek, melyet egy ismerősöm ajánlott, miszerint a sok elmélet közül, melyet olvasott, melyet életbe akart ültetni ez az egy maradt meg számára. Ez azért is keltette fel az érdeklődésem, mert egy olyan illetőről beszélünk, aki maga is volt már vállalkozó, középvezető, felsővezető és így több vállalkozásba is betekintést nyerhetett.

Íme mit ír Dr. Tóth András a könyvről az Üzlettárs magazinban:

"Életem nagy olvasmányélményei közt van Ichak Adizes: „Vállalatok életciklusai” című könyve. (Még a szemem is könnybe lábad, amikor kézbe veszem: 1992-ben adták ki… Éppen életem első cégét vittem csődbe… Akkor a könyv 1250 Ft-os ára vérlázítóan drágának tűnt.) Hihetetlen tanulságos és mulatságos ez a könyv. A szerző azt mutatja meg, hogy az emberekhez hasonlóan a vállalkozásoknak is vannak életszakaszaik: vannak csecsemőkorú, kamasz, érett férfi, öregedő, és vannak végelgyengülés szakaszaiban lévő cégek. "

A következő hetekben szeretnék megosztani veletek egy - egy "életszakasz" bemutatót, melyben ki - ki felismerheti vállalkozását, vagy a vállalatot amelyikben dolgozik. A helyzet életszerűvé tétele érdekében várom a hozzászólásaitoka, személyes tapasztalataitokat az illető témában.

2 megjegyzés:

  1. Ez erdekesen hangzik.
    Remelem, hogy majd a problemak orvoslasi modszereire is kitersz :-).

    VálaszTörlés
  2. A mostani cegemnel, ugy erzem most erkeztunk az elburokratizalodas korszakaba. Kivancsi vagyok vajon mit tudnak mondani ezzel kapcsolatban.

    VálaszTörlés