2010. január 21., csütörtök

Mi a helyzet a gyalogosokkal?

Hogy Hofit idézzem..."kedves elvtársak, elvtársnők, barátaim!"...mi a helyzet ma kis hazánk táján a "gyalogosokkal"? Persze köz-gazdasági szempontból. Nyilván nagyon jó helyzetben vannak mert most, amikor a hazai vállakozások 25%-át sipp-supp bezárták, egyre másra alapítják a cégeket, a mezőgazdász "gyalogosok" köszönhetően az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának.
Megjegyezném csendben, hogy egy-két ilyen "gyalogosnak" jómagam is segítettem egy-egy pályázatot összerakni, de kétségeim vannak a cégeik életképességét illetően. Most rácuppannak az EU-s pénzekre aztán 3-5 év múlva, mikor lejár a támogatási időszak, esetleg nem jönnek össze a dolgok mert elmossa az ár a vetést vagy a jégeső elveri a gyümölcsöt akkor vége.
Na szóval ezek ott a zeubizoccságba beterveznek mindenféle dolgot, pénzt is rendelnek hozzá aztán azt hiszik, hogy attól majd nőni fog mifelénk a mezőgazdasági hatékonyság, csökkenni fog a szegénység meg miegymás. Kis naívak. Elfelejtették, hogy mifelénk már volt olyan, hogy tervgazdaság.

1 megjegyzés:

  1. Ha en terveznek ott fent, akkor ezeket a tenyeket is figyelembe vennem...Lehet, hogy meg is teszik...Legyunk optimistak :-).

    Hofi egy zseni volt. Miert nincsenek manapsag ilyen kaliberu humoristaink?...vagy csak en nem tudok roluk?

    VálaszTörlés